Zelf website bijhouden met Craft CMS

Wilt u zelf op een eenvoudige manier uw website bij kunnen houden zonder al teveel technische kennis? Dat kan met het kraakheldere Craft CMS. Kunt u met Word werken? Dan kunt u ook uw website bijhouden!

Eenvoudig of complex

Noregt bouwt websites bestaande uit één pagina tot complexe systemen met specifieke functionaliteit zoals meertaligheid, leden logins, e-commerce e.d.

Helder systeem voor beter overzicht

Na allerlei avonturen met o.a. Expression Engine, Wordpress, Joomla, Couch CMS, Statamic kies ik steeds vaker voor Craft CMS. Belangrijkste reden is dat ik het voor mijn klanten zo eenvoudig mogelijk wil houden om de website te bedienen, maar toch ook de vrijheid wil geven om de site zoveel mogelijk zelf in te richten en bij te houden. Maar dan wel op een manier die uitnodigt om meer met de website te doen.

Het Control Panel

Hieronder zie je het Control Panel. Verademend eenvoudig.

Omdat Craft CMS niet uitgaat van een vooropgezette inhoud kun je het in elke vorm kneden die je nodig vindt.
Dit is een blog met een homepage en een contactpagina.

De enige extra functionaliteit is 'Bestanden' waar je je media kunt beheren.

Control Panel Craft CMS, Henk van Mierlo webdesign Tilburg

Pagina opbouwen

Editten van een pagina is supersimpel en heel overzichtelijk.

Voor elke website kan ik invoervelden op maat plaatsen. In dit geval kan de schrijver een introductie plaatsen die terug komt op de homepage. Vervolgens kan hij kiezen uit een afbeelding, een tekstblok of een tussentitel, in willekeurige volgorde en zo vaak als nodig.

Dit kan door linksonder een van de drie opties te kiezen. Het mooie is dat de volgorde naderhand nog kan worden veranderd. Er kunnen ook blokken worden verwijderd en toegevoegd.

Dit is bewust supersimpel gehouden omdat deze specifieke klant geen ervaren computergebruiker is.

Live preview

Een extra kers op de taart is 'Live Preview'. terwijl je inhoud toevoegt kun je rechts onmiddellijk checken hoe dit er op de website aan de voorkant uitziet.

Complexere inhoud

Dit soort blokken opbouw kan natuurlijk ook met complexere inhoud, zoals fotogalerijen, tabellen, Youtube video's, formulieren, documenten etc.

Live preview Craft CMS, Henk van Mierlo webdesign Tilburg

Zelf structuur bijhouden

Bovenstaand voorbeeld is een eenvoudige blog waarin de volgorde van de artikels op de website automatisch wordt gereguleerd door de datum (nieuwste artikels vooraan).

Maar het kan natuurlijk ook ingewikkelder worden zoals bij mijn eigen site, waar pagina's toegankelijk zijn via een navigatiestructuur.

Het mooie is dat je de onderwerpen zelf kunt ordenen naar eigen goeddunken en dat vertaalt zich direct in het navigatiemenu!

Structuur overzicht Craft CMS, Henk van Mierlo webdesign Tilburg

Wil je zelf een website makkelijk bij kunnen houden?

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende demonstratie!